Utbildning:

Mötseffektivitet

Antal dagar:
1 dag (med möjlighet till en halvdags uppföljning vid behov/önskemål)

Gruppstorlek:
Max 10 personer

Plats för utbildningen:
Konferensrum

”Vi sitter i för mycket möten”

Ofta suckas det; när ska vi ha tid att jobba på riktigt? De vanligaste svaren på frågan jag ställer i samband med möteseffektivitet är; att våra möten börjar/slutar inte i tid, de saknar en tydlig agenda, många kommer för sent eller är dåligt förberedda, vi har för många möten, det mailas och pratas i telefon under tiden och ibland om helt andra saker än det mötet egentligen skulle handla om. Listan kan göras lång. Hur kan vi istället skapa möten som bidrar till att utveckla organisationerna vi arbetar i? Som hjälper oss att uppnå mål och visioner? Möten är ett av de absolut kraftfullaste verktyg för att få människor att samlas kring en idé och sätta den i rullning. När mötet fungerar.
Är detta något ni behöver hjälp med? Då är utbildningen i möteseffektivitet träningen för er!

Det övergripande målet med träningen i möteseffektivitet är att öka effektiviteten genom en tydlig mötesstruktur, tydliga och överenskomna spelregler för delaktighet och ansvar som ger en gemensam kultur samt ökat målfokus.

Utbildningen vänder sig till alla tjänstemän, oavsett befattningar. Kunderna, som redan idag genomför träningen i möteseffektivitet, är en blandning av framgångsrika företag i näringslivet och offentliga/kommunala/statliga verksamheter som vill utvecklas.

Genomförande

Utbildningen i möteseffektivitet genomförs under en heldag där teori i grupp varvas med workshops och praktiskt arbete. Innan utbildningen startar får alla deltagare fylla i en enkät. Detta för att veta individens och gruppens nuläge och uppfattning om möteskvalitén. Enkätens resultat kommer också att användas för att anpassa utbildningen på bästa sätt.

Under utbildningen får ni bl.a lära er om:

  • Olika typer av möten och vad de innebär
  • Planering och förberedelser inför möten
  • Genomförandet av mötet
  • Mötesregler
  • Sammanfattning och utvärdering av mötet
  • Mötesledarens och mötesdeltagarnas olika roller och ansvar

Intresseanmälan

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Behöver du hjälp?

Vill du veta mer alternativt boka en workshop eller utbildning? Tveka då inte att kontakta mig på det sätt som passar dig bäst. Jag ser fram emot att höra från dig.

 

Anna Sjödin
Leanway AB
Möllegårdsvägen 23
244 91 Kävlinge
0707-56 38 61
anna.sjodin@leanway.se